2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Kövér: az EU már most vesztesnek minősül az ukrajnai konfliktusban

Az Európai Unió már most vesztesnek minősül az ukrajnai konfliktusban, hiszen saját gazdasági érdekei ellen cselekszik – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki Piliscsabán vett részt egy szoboravatáson.

„Az ukrajnai háború kitörését politikailag megakadályozni nem tudó, a békét diplomáciailag helyreállítani képtelen és – külső nyomásra – a legalapvetőbb gazdasági érdekei ellen cselekvő Európai Unió már most vesztesnek minősül” – Kövér László szerint.

Ez függetlenül attól történik, hogy a háborús fronton a résztvevők közül végül ki kiáltja majd ki magát győztesnek – tette hozzá.

Kövér László az ünnepségen arról is beszélt, hogy jelenleg Európán kívüli érdekcsoportok, valamint magánhatalmak külön-külön katonai kiszolgáltatottságra, politikai alávetettségre, gazdasági és energetikai életképtelenségre, pénzügyi eladósításra, kifosztásra és társadalmi szétzilálásra szánják az Európai Unió egészét, továbbá minden uniós tagállamot.

„Fel akarják számolni az európai nemzetek önazonosságát, keresztény hitét és megtartó közösségeit, hogy ellenállás nélkül manipulálhassák, kisajátíthassák, végső soron pedig felszámolhassák demokratikus államaikat, és gyarmatosíthassák Európát” – fejtette ki véleményét a házelnök.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...