2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Kötelező lesz előtelepíteni a RuStore-t, Oroszország saját alkalmazásboltját

Az orosz RuStore alkalmazásboltot felvették az elektronikus eszközökön 2023-ban kötelezően előtelepítendő programok listájára – jelentette csütörtökön az orosz kormány sajtószolgálata.

“Ezáltal az orosz felhasználók külső korlátozások közepette is zavartalan hozzáférést kapnak a népszerű digitális szolgáltatásokhoz” – közölte a kormány.

Az alkalmazásboltot Mihail Misusztyin miniszterelnök megbízásából fejlesztették ki. A RuStore-t a VK a legnagyobb orosz informatikai cégekkel közösen hozták létre a digitális fejlesztési minisztérium támogatásával. Még 2022 májusában indították el a projektet.

Ezen kívül a kormány 10-ről 15-re növelte az audiovizuális szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosító, előre telepített programok számát. “Ez a döntés 2023. március 1-jén lép hatályba. Célja, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen a hazai audiovizuális szolgáltatások fejlődéséhez” – tette hozzá a kormány.

Az Apple és a Google, a világ két legnagyobb alkalmazásboltja politikai utasításra korábban már korlátozta az orosz felhasználók hozzáférését és számos orosz fejlesztésű alkalmazást töröltek a kínűlatból.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...