2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Koszacsev: az USA az elnökválasztás miatt súlyosbíthatja az ukrajnai konfliktust

Az Egyesült Államok 2024-ben súlyosbíthatja az ukrajnai konfliktust, ha az egyik félnek további szavazatokra van szüksége az országban zajló elnökválasztási verseny kapcsán – mondta Konsztantyin Koszacsev, az orosz Föderációs Tanács (felsőház) elnökhelyettese az aif.ru-nak adott interjúban.

“Ez egy nagyon veszélyes helyzet, mert az amerikaiak nem félnek a külpolitikát felhasználni a pártok közötti rivalizálásban. Ha valamelyik párt úgy érzi, hogy fokoznia kell az ukrajnai helyzetet, hogy több szavazatot szerezzen a választásokon, akkor ezt fogja tenni. Tehát az a tény, hogy az Egyesült Államokban az elnökválasztás, amely 2024-ben csúcsosodik ki, szörnyű, ha nem katasztrofális esemény lehet. Nem tudom garantálni, hogy eszkaláció lesz, de a kockázat nyilvánvaló számomra. Az amerikai viselkedés kiszámíthatatlansága fokozódni fog, és a farok ismét elkezdheti csóválni a kutyát” – mondta arra a kérdésre, hogy milyen hatással lesz az amerikai elnökválasztás a konfliktusra.

Koszacsev szerint a katonai konfliktus további eszkalálódása a nehezebb típusú fegyverek alkalmazásával növelheti a nukleáris fegyverhasználat valószínűségét.

“Szerencsére még nem értük el ezt a küszöböt. Azonban fennáll a veszélye annak, hogy megközelítjük” – hangsúlyozta a törvényhozó.

Szerinte Washington tavaly meggyőzte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy hagyjon fel minden tárgyalást Oroszországgal, és nem tervezi, hogy visszatér a tárgyalások útjára.

“Ezek (az Ukrajnáról szóló tárgyalások) tavaly márciusban kezdődtek, de meghiúsultak az Ukrajnára gyakorolt példátlan külső befolyás miatt. Akkor Zelenszkij elnök rendeletileg megtiltotta magának és minden más ukrán hatóságnak, hogy ilyen tárgyalásokba bocsátkozzon. Ez természetesen az Egyesült Államok döntése. Valószínűleg megvan a lehetőségük arra, hogy visszavonják a döntésüket. De én még nem láttam ilyen szándékot” – jegyezte meg Koszacsev.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó