2023, október 1.
13 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Kormányzó: nincs esély az uráli bányában rekedt építőmunkások kimentésére

Nincs esély az oroszországi, Permi területen fekvő Szolikamszkban található káliumbányában tűz miatt rekedt kilenc építőmunkás kimentésére – közölte Makszim Resetnyikov permi kormányzó a mentőalakulatok következtetését idézve vasárnap.

Az Uralkalij vállalat üzemeltette bányában szombaton ütött ki tűz 364 méteres mélységben, miközben betonoztak az építőmunkások.

A bányamentőknek korábban sikerült nyolc embert a felszínre hozniuk, de hat sikertelen próbálkozás után sem tudtak eljutni a bányában rekedt munkásokhoz, akikkel megszakadt a kapcsolat. A mentést a hőség, a továbbra is égő tűz és a sűrű füst nehezíti, illetve a munkások vélt tartózkodási helyét nem tudják megközelíteni a tűz következtében kialakult akadály miatt.

“Mindent megtettek, hogy kihozzák a kilenc építőmunkást a bányából. Hat alkalommal próbáltak eljutni hozzájuk és kísérelték megállítani a tüzet. Azt mondják, nincs már erre esély” – írta a mentőkről hivatalos Instagram-oldalán Resetnyikov, aki egyúttal részvétét nyilvánította a munkások hozzátartozóinak, és megígérte, hogy minden segítséget megadnak nekik.

Az Uralkalij korábbi közlése szerint metángázrobbanás nem történt, egy úgynevezett kihajtó padozat kapott lángra. MTI

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó