2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Körbezárták az ukránokat Szeverodonyeckben – vagy megadják magukat, vagy meghalnak – közölte Baszurin

Az ukrán biztonsági erők gyakorlatilag blokád alá kerültek Szeverodonyeckben – közölte Eduard Baszurin, a Donyecki Népköztársaság (DNR) népi milíciájának helyettes vezetője a védelmi minisztérium által szervezett sajtótájékoztatón – írja a RIA Novosztyi.

Elmondása szerint tegnap az ukrán fegyveres erők harcosai felrobbantották az utolsó hidat, amely Szeverodonyecket és Liszicsanszkot kötötte össze, és most nem tudják elhagyni a várost.

“Két lehetőségük van: vagy követik katonatársaik példáját és megadják magukat, vagy meghalnak. Nincs más lehetőségük” – mondta Baszurin.

Múlt héten Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette Szeverodonyeck lakónegyedeinek teljes felszabadítását. Folytatódnak a harcok az Azot üzem területén, ahol a blokád alá vont nacionalisták több száz civilt tartanak fogva. Így szinte a Luganszki Népköztársaság (LNR) teljes területe felszabadult, és Liszicsanszk maradt az utolsó nagyobb város, amely még mindig a kijevi hatóságok ellenőrzése alatt áll.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium szerint március végére az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS