2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Klicsko: Kijev több mint 70 százaléka még áram nélkül van

A kijevi lakosok több mint 70 százaléka csütörtök reggel óta továbbra is áram nélkül van, a vízellátás a városban részben helyreállt – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester.

“Csütörtök reggel óta Kijev több mint 70 százaléka továbbra is áram nélkül van” – idézte őt a Sztrana hírügynökség.

Klicsko szerint az áramszolgáltatás visszatérése a fővárosba attól függ, hogy helyreáll-e az egyensúly az ukrán villamosenergia-hálózat rendszerében.

A város vízellátása a bal parton már helyreállt. Eközben a jobb parton a nap első felében már elérhetővé kell válnia a víznek – tette hozzá a polgármester.

A média szerint Odesszában továbbra is gondok vannak az áramellátással. Különösen az elektromos közlekedés nem fog még működni a városban. A helyi hatóságok jelentése szerint a városban a kritikus infrastruktúrát áramtalanították.

Szerdán egész Ukrajnában légiriadót hirdettek, amely több mint két órán át tartott. Robbanásokról és az infrastruktúrát ért károkról érkeztek jelentések Kijevből, Lembergből, Harkovból, Odesszából, Dnyeprből, Mikolajivból és más városokból. Az ukrán lakosok túlnyomó többsége áram nélkül maradt. Mindhárom, Kijev által ellenőrzött atomerőművet lekapcsolták az elektromos hálózatról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...