2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Kizártak pártjából egy volt lengyel válogatott kapust, mert nem akarja bojkottálni az oroszországi vébét

Jan Tomaszewski egykori lengyel válogatott labdarúgót, híres kapust, jelenlegi parlamenti képviselőt kizárta soraiból az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) párt hétfőn, miután nyilvánosan ellenezte a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság esetleges bojkottját.

Jaroslaw Kaczynski, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a PAP hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: lengyelellenes kijelentései miatt zárták ki Tomaszewskit a nemzeti konzervatív pártból. „Aki ilyen pillanatban Putyin mellett szólal meg, és nem hajlandó a világbajnokság bojkottjának megalapozott követelését támogatni, az legalapvetőbb érdekeink ellen cselekszik” – jelentette ki Kaczynski.

Tomaszewski több alkalommal is az oroszországi világbajnokság bojkottja ellen foglalt állást. Egy rádióadásban, már a malajziai légitársaság utasszállító gépének lelövése után így utasította el a bojkott lehetőségét: „Putyint meg lehet büntetni, de a világot, a labdarúgást nem”. Hozzátette: „Amennyiben a hollandok a labdarúgás szintjén akarják megbüntetni Oroszországot, ne játsszanak az orosz csapatokkal. De ne akarják elrontani a világ szurkolóinak ezt az ünnepét”.

A volt élsportoló azt állítja, hogy valójában nem “oroszbarát” nyilatkozatai, hanem választókerületében, a PiS lódzi szervezetében zajló konfliktus miatt zárták ki, ugyanis az októberi önkormányzati választások előtt ő is pályázni szeretett volna a párt polgármesteri jelöltségére. Tomaszewski független képviselőként folytatja parlamenti tevékenységét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

DNR: az orosz erők gyakorlatilag blokád alá vonták Bahmutot

Az orosz hadsereg gyakorlatilag blokád alá vonta Artemivszket (Bahmut) - mondta Jan Gagin, a DNR (Donyecki Népköztársaság) megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija 1 TV-nek. "Az...

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...
spot_img

Videó