2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva
Array

Kiutasítottak 35 orosz diplomatát az Egyesült Államokból, Moszkva válaszol

Oroszország válaszlépéseket tesz diplomatáinak az Egyesült Államokból történő kiutasítása miatt – jelentette ki csütörtök este Vlagyimir Dzsabarov, a szövetségi tanács (parlamenti felsőház) külügyi bizottságának alelnöke.

Vlagyimir Dzsabarov szerint az intézkedések a moszkvai amerikai nagykövetséget, illetve a konzulátust érintik majd.

Moszkva arra reagált, hogy az USA csütörtökön kiutasított 35 orosz diplomatát, akiknek 72 órán belül el kell hagyniuk az országot.

Washington az elnökválasztási kampány alatti orosz hackertámadások miatt is válaszlépéseket léptetett életbe.

Obama szankciókat vezetett be

A Taszsz hírügynökség azt is közölte, hogy az USA az amerikai választásokkal kapcsolatos orosz hackertámadások miatt szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az erről szóló rendeletet Barack Obama csütörtökön írta alá.

Az elnök szerint a szankciók “szükséges és megfelelő” választ jelentenek Moszkvának arra a törekvésére, hogy a nemzetközileg elfogadott viselkedési normák semmibe vételével aláássa az amerikai érdekeket.

Szinte azonnal reagált az orosz külügyminisztérium is, amely szerint az új amerikai szankciók kontraproduktívak és aláássák a kétoldalú kapcsolatok normalizálását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó