2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Kínában terjeszkedne az orosz lánc, amelyhez a korábbi McDonald’s éttermek kerültek

A Vkuszno i Tocska orosz gyorsétteremlánc engedélyt kért korábbi franchise-adójától, a McDonald’s-tól, hogy üzletet nyisson a kínai Heihe városában – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

A Vkuszno i Tocska (“Finom és pont”) a McDonald’s oroszországi, átnevezett változata, amelyet az amerikai franchise eladásának részeként hoztak létre, mielőtt az a szankciók miatti kivonulása során megszűnt volna. Lényegében ugyanazt a menüt kínálja vásárlóinak, mint az eredeti.

Az orosz franchise tulajdonosa, Alekszandr Govor szerint a Vkuszno i Tocska megkeresést kapott az Amur folyó túlpartján fekvő kínai városból.

A Govor és az amerikai gyorsétterem-óriás közötti megállapodás értelmében, miután az utóbbi úgy döntött, hogy kivonul az orosz piacról, a helyi csoport nem nyithatja meg az átnevezett lánc éttermeit olyan országokban, ahol a McDonald’s működik.

A Govor szerint a McDonald’s ellátási logisztikája nem jut el a kínai hátországba, ahol étteremhiány van.

Küldtünk egy kérést az amerikai konszernnek” – mondta az ügynökségnek. “Ha engedélyezik, örömmel megtesszük, akár már holnap tíz üzletet is nyitunk“.

Ha a kérelmet jóváhagyják, a terjeszkedés Govor szerint Belaruszra és Abháziára is kiterjedhet. Kifejtette, hogy a Vkuszno i Tocska több országból is kapott megkeresést üzletek nyitására.

Az amerikai gyorsétterem-óriás 2022 májusában jelentette be, hogy eladja oroszországi üzletágát az intenzív nemzetközi nyomás miatt, miután Moszkva megkezdte katonai műveletét Ukrajnában. A McDonald’s eladta 800 oroszországi éttermét Govornak, a vállalat helyi licenc tulajdonosának, aki átnevezte a láncot Vkuszno i Tocskára.

A Govor korábban az amerikai lánc 25 éttermét üzemeltette Szibériában. Az üzlet értékét nem hozták nyilvánosságra, de az új tulajdonos szerint az összeg jóval alacsonyabb a piaci árnál. Az üzlet értelmében a McDonald’snak joga van 15 éven belül visszavásárolni oroszországi éttermeit.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó