2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva

Kína megmutatta mi a világot fenyegető valódi veszély

Az oroszországi kínai nagykövetség a közösségi oldalán osztotta meg a II. világháború óta végrehajtott amerikai bombázások és inváziók listáját.

Kínai diplomaták közzétettek egy listát az elmúlt évtizedek amerikai katonai kalandozásairól, azzal érvelve, hogy Washington jelenti a “valódi fenyegetést” a világra, miközben az EU, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a NATO és az ENSZ vezetője egyaránt azzal vádolta Moszkvát, hogy “indokolatlanul” megtámadta Ukrajnát.

Az oroszországi kínai nagykövetség szombaton újra közzétette azt a képet, amelyet eredetileg Lijian Zhao, a kínai külügyminisztérium szóvivője osztott meg a hét elején, és amely az Egyesült Államok “demokráciájának világkörüli turnéját” mutatja be. A kép számos olyan esetet felsorolva, amikor az Egyesült Államok a második világháború vége óta más országokat bombázott vagy szállt meg, megjegyezte, hogy ezek a nemzetek “a Föld népességének nagyjából egyharmadát” képviselik.

“Soha ne felejtsük el, ki a valódi fenyegetés a világra” – írta Zhao a képhez.

A nagykövetség ugyanezt a feliratot írta a posztjához, de most oroszul.

A követség a továbbiakban rámutatott, hogy az 1945 és 2001 közötti háborúk 81%-át az USA indította, és azzal vádolta Washingtont, hogy “olajat öntött” az ukrajnai konfliktusra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó