2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Kína kiutasította Kanada sanghaji konzulját

Kína nemkívánatos személynek nyilvánította Jennifer Lynn Lalonde Kanada sanghaji konzulját – jelentette be kedden a kínai külügyminisztérium.

“Kölcsönös ellenintézkedésként – Kanada gátlástalan lépésére reagálva – Kína úgy dönt, hogy Jennifer Lynn Lalonde-ot, Kanada sanghaji főkonzulátusának konzulját persona non grata-nak nyilvánítja, akit felszólítottak, hogy legkésőbb május 13-ig hagyja el Kínát. Kína fenntartja a jogot a további lépésekre” – áll a közleményben.

A kanadai kormány hétfőn a torontói kínai főkonzulátus kínai diplomatáját, Zsao Vej-t nemkívánatos személynek bélyegezte, miután állítólag megfélemlítette a helyi törvényhozás egyik tagját.

A Globe and Mail című lap szerint a kanadai hatóságok május 3-án beidézték az ottawai kínai nagykövetet, Cong Peiwut a külügyminisztériumba a kanadai hírszerzés azon állításával kapcsolatban, hogy az egyik kínai diplomata részt vett az észak-amerikai ország parlamentjének egyik tagjának és hozzátartozóinak megfélemlítésében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó