2023, február 3.
1.8 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

Kína: hiábavaló és felelőtlen az amerikai fenyegetés

Peking fenntartja független álláspontját az ukrajnai válsággal kapcsolatban – közölte csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője. A megjegyzés válasz volt Antony Blinken amerikai külügyminiszter fenyegetéseire, aki csütörtökön arra figyelmeztette Kínát, hogy ára lesz, ha Peking úgy dönt, hogy Moszkvát támogatja.

A kínai diplomata azt is hangsúlyozta, hogy a washingtoni nyomás nem fogja Pekinget arra késztetni, hogy változtasson álláspontján. Hozzátette, hogy egyes amerikai tisztviselők továbbra is dezinformációt próbálnak terjeszteni Kína álláspontjával kapcsolatban – amit Lijian felelőtlenségnek nevezett, ami nem segíti elő a válság megoldását.

Kína véleménye szerint az ukrajnai válság megoldásának “kulcsa az Egyesült Államok és a NATO kezében van”, mivel ők a “válság okozói” – mondta Lijian.

A kínai diplomata szerint Amerikának és európai szövetségeseinek “el kellene gondolkodniuk az ukrajnai válságban betöltött szerepükön”, valamint “komolyan vállalniuk kellene a kellő felelősséget, és valódi lépéseket kellene tenniük a helyzet enyhítése érdekében”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...