2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Kína: hiábavaló és felelőtlen az amerikai fenyegetés

Peking fenntartja független álláspontját az ukrajnai válsággal kapcsolatban – közölte csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője. A megjegyzés válasz volt Antony Blinken amerikai külügyminiszter fenyegetéseire, aki csütörtökön arra figyelmeztette Kínát, hogy ára lesz, ha Peking úgy dönt, hogy Moszkvát támogatja.

A kínai diplomata azt is hangsúlyozta, hogy a washingtoni nyomás nem fogja Pekinget arra késztetni, hogy változtasson álláspontján. Hozzátette, hogy egyes amerikai tisztviselők továbbra is dezinformációt próbálnak terjeszteni Kína álláspontjával kapcsolatban – amit Lijian felelőtlenségnek nevezett, ami nem segíti elő a válság megoldását.

Kína véleménye szerint az ukrajnai válság megoldásának “kulcsa az Egyesült Államok és a NATO kezében van”, mivel ők a “válság okozói” – mondta Lijian.

A kínai diplomata szerint Amerikának és európai szövetségeseinek “el kellene gondolkodniuk az ukrajnai válságban betöltött szerepükön”, valamint “komolyan vállalniuk kellene a kellő felelősséget, és valódi lépéseket kellene tenniük a helyzet enyhítése érdekében”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS