2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Kijevben attól tartanak, hogy az USA őket is magukra hagyja

Az afganisztáni fejlemények sokkolták az ukrán politikusokat. Okkal látják úgy, hogy Afganisztán sorosabb partnere volt az Egyesült Államoknak, mint Ukrajna. Mint ahogy arról a „Donbassz Szegodnya” munkatársa tudósít: Vlagyimir Karaszjov moszkvai politológus erről ír a Telegram-csatornán levő blogjában.

„Pedig hát az amerikaiak több pénzt invesztáltak oda, katonai támaszpontokat is nyitottak, és mégis… Eljött az a pillanat, amikor Washington a misszió befejezése mellett döntött. Az ukrán politikusok elszörnyedve kezdtek rájönni arra, hogy mi vár rájuk, ha az amerikaiak elmennek Ukrajnából. Pedig felelniük kell majd mindazoknak, akiknek közük volt a Donbassz városainak bombázásaihoz, az ogyesszaiak tűzhalálához,(1) az ukrajnai orosz aktivistákkal szembeni terrorhoz” – írta.

A politológus megjegyezte: mindennél többet elárul az, amit ma egy ukrán televíziós propagandista mondott a parlament dohányzójában.

„Ha az amcsik ilyen könnyen dobták az afganisztáni kormányukat, akkor minket úgy dobnak majd, hogy még csak nem is szólnak. És mi lesz akkor, amikor a szeparok (2) bevonulnak Kijevbe? Erre még csak gondolni sem szeretnék. Pedig kénytelen leszek. És felelni is kell majd” – összegezte Karaszjov.

Korábban a politológus kijelentette: a Zelenszkij által a Vezérkari Főnökségben végrehajtott személycserék egy rövidesen meginduló offenzíva előjelei. Azt is ő mondta, hogy szerinte, Zelenszkij veresége esetén az Európai Unió vele is úgy jár el majd, mint Janukoviccsal.

Megjegyzések:

(1) 2014. május 2-án a kijevi junta, előre megrendezett forgatókönyv alapján, véresen leszámolt az ogyesszai tiltakozó mozgalommal. A szakszervezetek megyei székháza előtti téren mintegy háromszáz békés tüntető sátortábora állt. Azon a napon szélsőséges nacionalista fiatalok és futball ultrák tüntető menetben vonultak végig a városon. Ismeretlen provokátorok a felvonulók közé lőttek. A hat halálos áldozaton felbőszült, mintegy háromezres tömeg a szakszervezeti székház előtti térre vonult, és nekilátott szétverni a tüntetők sátortáborát. Vad rohamuk elől a sátorozók a mögöttük álló székházba menekültek. Nem sejtve, hogy MEGBESZÉLT TERV SZERINT GYILKOSAIK OTT BENT VÁRJÁK ŐKET. Akik nekik estek. Vad mészárlás kezdődött. A székház köré gyűlt csőcselék Molotov-koktélokkal dobálta az épületet. Ezek egy része, az ablakokon keresztül az épület belsejébe repült. A székház hamarosan kívül-belül lángolt. A gyilkos támadásnak hivatalos adatok szerint 48, túlélők szerint azonban legalább 116 ember esett áldozatul.

(2) „Szepar” – az ukránok nevezik így a Donbassz szeparatistáknak (szakadároknak) tartott népét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó