2023, január 31.
3.2 C
Budapest
-1.6 C
Moszkva

Kijev: rendkívül súlyos a helyzet a Donbasszban

Kijev arra kéri a Nyugatot, hogy “a lehető leghamarabb” küldjön még több rakétavetőt.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) Kijev külföldi támogatóinak azt mondta, hogy vissza kellene fogniuk az optimizmust az ország keleti részén kialakult helyzettel kapcsolatban.

“Nem akarom, hogy bárkinek is az legyen az érzése, hogy a háború többé-kevésbé rendben van. A helyzet a Donbasszban rendkívül rossz” – hangsúlyozta Kuleba.

És a dolgok még rosszabbra fordulnak, ha “nem kapunk rakéta-sorozatvetőket minél előbb” – tette hozzá, utalva az amerikai gyártmányú M270 MLRS rendszerre, amely rakéta-sorozatvetőként és taktikai rakétaindítóként is használható.

Az rakétavető-rendszerek nélkül a kijevi kormány nem lesz képes visszafoglalni Herszon városát, és a stratégiai fontosságú város ellenőrzése lehetővé tenné Oroszország számára, hogy Közép-Ukrajnát és a délnyugati régiókat is fenyegesse, ahol Odessza kikötője található – mondta Kuleba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország és Ausztria nem küld fegyvereket Ukrajnába

Magyarország és Ausztria nem fog fegyvert küldeni Ukrajnába, és szeretné megakadályozni a folyamatban lévő konfliktus eszkalálódását - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf osztrák kollégájával, Klaudia...

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek - közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők...

Peking: az Egyesült Államok az ukrán válság kezdeményezője és legnagyobb támogatója

Az USA az ukrajnai válság "kezdeményezője és legnagyobb támogatója" - jelentette ki Peking, kommentálva Washington azon állításait, miszerint állami kínai vállalatok nem halált okozó...