2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Kijev nem tárgyal a felkelőktől való szénvásárlásról

Nem sokkal korábban Ukrajna szénbányászati – és energiaügyi miniszterhelyettese még azt nyilatkozta, hogy Kijev tárgyalt a felkelőkkel a szénvásárlásról, a felkelők által ellenőrzött területekről.

 

 

Kijev nem tárgyal szénvásárlásról a felkelők által ellenőrzött Donyeck és Luganszk kerületekből – mondotta el Yuri Prodan ukrán szénbányászati – és energiaügyi miniszter a TV 112 ukrán televíziónak adott élő adásban sugárzott interjújában.

 

Prodan azt mondotta, hogy minisztériuma nem tartott semmiféle tárgyalásokat a felkelőkkel az általuk kontrollált területről való szénvásárlásról. Nem sokkal korábban Ukrajna szénbányászati – és energiaügyi miniszterhelyettese még azt nyilatkozta, hogy Kijev tárgyalt a felkelőkkel a szénvásárlásról, a felkelők által ellenőrzött Donbass területekről.

 

Az önjelölt Donyecki – és Luganszki köztársaságok közben megerősítették abbéli elhatározásukat, hogy készek normalizálni a kapcsolataikat Kijevvel és dialógust folytatni az ukrán vezetéssel, beleértve a szénellátásról is. Készek szenet exportálni az ukrajnai régiókba a téli időszakban. A felkelők egyúttal hangsúlyozták ,hogy elektromos energia ellátásról, agrártermékekről, szállításról, kommunikációról és export-orientált termékekről fontos volna tárgyalni az ukrajnai vezetéssel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó