2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Kijev kész tárgyalni Moszkvával, de azt akarja, hogy Oroszország tegye meg az első lépést

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy országa kész a konstruktív tárgyalásokra Oroszországgal, azzal a feltétellel, hogy Moszkva teszi meg az első lépést.

“Ukrajna készen áll a konstruktív tárgyalásokra, de senki nem gyakorolhat nyomást ránk, senki nem kényszeríthet minket semmire, mert Ukrajna már eleget tett a békéért” – mondta. “Oroszországon múlik, hogy most lépjen”.

Az ukrán diplomata hozzátette, hogy Oroszország az, akinek most “engedményeket kell tennie”, anélkül, hogy részletezte volna, milyen intézkedéseket vár Kijev a szomszédjától.

“Az a célunk – és ezt őszintén kimondjuk partnereinknek -, hogy Oroszországot engedményekre kényszerítsük, eljött az ideje, hogy engedményeket tegyen, és bizonyítsa, hogy valóban érdekelt a béke elérésében” – mondta Kuleba.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban többször is kijelentette, hogy Oroszország nem részese a kelet-ukrajnai konfliktusnak.

A Nyugat és Kijev a közelmúltban Oroszország esetleges ukrajnai inváziójáról szóló vádakkal keltett pánikot világszerte. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője “üresnek és alaptalannak” minősítette ezeket az állításokat, amelyek a feszültségek fokozását szolgálják, rámutatva, hogy Oroszország semmilyen fenyegetést nem jelent senkire.

Peszkov ugyanakkor nem zárta ki az ilyen állítások igazolására irányuló provokációk lehetőségét, és figyelmeztetett, hogy a délkelet-ukrajnai válság megoldására irányuló katonai erő alkalmazására tett kísérletek súlyos következményekkel járnának.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó