2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva

Kijev kész háborúzni az orosz gázért

A Donyec-medencei konfliktus kiéleződése lehetővé teszi, hogy Ukrajna továbbra is dollármilliárdokat keressen.

Kijevben már arra panaszkodnak, hogy mióta beindult a „Török Áramlat” gázvezeték, visszaesett az ukrán területen átpumpált földgáz mennyisége. Ha pedig üzembe helyezik az „Északi Áramlat-2” vezetéket is, az ország végképp elesik a tranzitdíjaktól. E pénz érdekében (Évi 3 milliárd dolláros tranzitdíjról van szó) Kijev kész újabb provokációt kirobbantani az ország keleti részén, hogy megint emlegethesse „az orosz agressziót”.

Gyenyisz Pusilin, az egyoldalúan kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetője nem zárta ki, hogy Kijev teljes frontos támadást nyit.

„Ukrajnának erre megvan mind a fizikai, mind pedig a technikai képessége. Ukrajnának ehhez mindene megvan. Hogy elhangzik-e majd a sorsdöntő parancs, mely egész Ukrajna számára végzetes lesz, azt majd meglátjuk” – idézte a politikust hétfőn a ”Novosztyi” tájékoztató ügynökség.

Pusilin kijelentette: Donyeckben minden eshetőségre felkészültek. A Donyecki (DNR), akárcsak a Luganszki (LNR) Népköztársaság mindent megtett és megtesz továbbra is, hogy a konfliktust politikai megoldással lehessen rendezni. Kijev azonban, sajnos, egészen más módozatra van ráhangolódva” – mondta.

Forrás: NewsFront

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó