2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Kijev ismét tengeri drónokkal próbálta támadni a Krími hidat, a drónokat megsemmisítették

Kijev két kísérletet tett arra, hogy pilóta nélküli hajókkal csapást mérjen a Krími hídra, mindkét drónt megsemmisítették – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

“Szeptember másodikán, moszkvai idő szerint 02:10 körül a kijevi rezsim újabb kísérletet tett arra, hogy félmerülő, személyzet nélküli csónakkal terrorista csapást mérjen a krími hídra. Az ukrán tengeri drónt a Fekete-tenger vizein megsemmisítették” – áll a jelentésben.

Tíz perccel később a védelmi minisztérium közlése szerint egy újabb ukrán drónt semmisítettek meg a Fekete-tenger vizein.

Az ukrán erők első kísérlete előző nap késő este – moszkvai idő szerint szeptember 1-jén 23.15-kor – történt. A drónt szintén a Fekete-tengeren semmisítették meg.

A kijevi rezsim előzőleg augusztus 12-én a Krími híd ellen intézett támadást, kétszer is megpróbált csapást mérni egy Sz-200-as komplexum átalakított rakétáival. Mindkét rakétát lelőtte az orosz légvédelem, károk és áldozatok nélkül.

Július 17-én éjjel a kijevi hatóságok két tengeri drónnal támadták a Krími hidat. A robbanás megrongálta a híd autópálya részét, egy lány megsérült, szülei pedig meghaltak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó