2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Kijev ballisztikus rakétákkal lövi a kelet ukrajnai oroszpárti lázadók feltételezett tartózkodási pontjait illetőleg a városokat.

1,  Kijev ballisztikus rakétákkal lövi a kelet ukrajnai oroszpárti lázadók feltételezett tartózkodási pontjait illetőleg a városokat.

A ballisztikus rakéták a legerősebb fegyverek az ukrán hadseregben. A hírt Kijev korábban tagadta, ma már a NATO források is is megerősítették a tényt Brüsszelben.

A fegyver az  OTR-21 Tochka, NATO kód: SS-21 SCARAB. Hatótávolsága 185 kilométer és 5OO kilós robbanófejet hordoz a rakéta. Nem túl pontos, kb. 7O méteres pontosságal üti meg a céltm de 5OO kiló robbanószer elképesztő rombolásra képes.

A CNN tudósítása után az Ukrajnai Biztonsági Tanács képviselője Andrey Lysenko tagadta a ballisztikus rakéta hsználatot, azt állítva hogy van más , kevésbé pusztító vegyver is a lázadók ellen, de mostmár késő tagadniuk.

A Doneycki Népköztársaság fegyveres erőinek főparancsnoka Igor Strelkov jelentette hogy az ukrán sereg a Kramatorski repülőtér mellett lévő lázadó erőd ellen is tervez használni ballisztikus rakétákat, illetőleg víztisztító művek ellen is tervezik bevetni Donetsk és Lugansk városok ellen, hogy ezzel tönkretegyék teljesen a vízellátási rendszert.  

2, Egy szakasz ukrán elit deszantos halt meg a lázadó keleti oroszok rajtaütésszerű támadásában pénteken Kelet-Ukrajnában, közel ahhoz a helyhez, ahol Jűlius 17.-én lezuhant a maláj utasszállító repülőgép.

Az ukrán katonák a Donyeck megyei Sahtarszk közelében kerültek csapdába, 25 kilométerre attól a helytől, ahol két héttel ezelőtt lezuhant a maláj utasszállító. Az ukrán törzskar közlése szerint a az oroszpárti lázadók a terep adottságait kihasználva rajtaütött az ukrán katonákon, és nagyon komoly veszteségek okozott nekik. Nehézségeket okozott a halottak azonosítása, mert a lázadók az ukrán hadsereg egyenruháját viselték, megkülönböztető jelzések nélkül.

melléklet: OTR-21 Tochka, NATO kód: SS-21 SCARAB – képek

 

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó