2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Kijev az összes orosz tulajdonú ingatlan államosítására készül

Az ukrán hatóságok azt tervezik, hogy államosítják az országban lévő összes orosz tulajdont – jelentette ki Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a Rada TV csatornán.

“Az államosításról szóló jogszabályokat elfogadtuk, ezeket a folyamatokat már megkezdtük, természetesen minden orosz tulajdont államosítani fogunk, hogy kompenzáljuk azokat a veszteségeket, amelyeket az Oroszországi Föderáció okoz nekünk” – mondta az ukrán kormányfő.

Hozzátette, hogy Kijev arra is számít, hogy a befagyasztott orosz vagyont más országokban is felhasználhatja.

Április 1-jén az ukrán parlament törvényt fogadott el az oroszok, valamint azok tulajdonának államosításáról, akik nyilvánosan támogatják Oroszország ukrajnai hadműveletét.

Moszkva február végén indított nagyszabású offenzívát Ukrajnában, miután Kijev nem hajtotta végre a 2014-ben aláírt minszki megállapodásokban foglaltakat, és Oroszország végül elismerte a donyecki és luganszki köztársaságokat a Donbasszban. A német és francia közvetítéssel létrejött minszki megállapodások célja az volt, hogy rendezze a régiók státuszát az ukrán államon belül.

Oroszország most azt követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO katonai szövetséghez. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta, hogy a két lázadó régió erőszakos visszafoglalását tervezte volna.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó