2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Kigyulladt és felrobbant egy lőszerraktár a Krím félszigeten

A krími hatóságok lezártak egy főútvonalat, és elrendelték négy település kiürítését a félsziget keleti részén lévő lőszerraktár közvetlen közelében, amely szerda reggel kigyulladt, majd robbanások történtek.

Szergej Akszjonov krími vezető helyi idő szerint reggel 7 óra 15 perc körül jelentette be a tervet, hogy négy település lakóit ideiglenesen evakuálják, nem sokkal azután, hogy bejelentették, hogy a Tavrida autópálya egy szakaszát lezárták egy közeli katonai lőtéren keletkezett nagy tűz miatt.

Később a nap folyamán arról számolt be, hogy az evakuálási parancs mintegy 2200 embert érint, akiknek minden szükséges segítséget megadnak. Az incidensben senki sem sérült meg – tette hozzá a tisztviselő.

A krími vezető elmondta, hogy a tűz okát még nem állapították meg a nyomozók. Közben Kijev magára vállalta a felelősséget az incidensért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó