2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Két hónapja emelkedik az orosz feldolgozóipar teljesítménye

Júniusban már a második egymást követő hónapban nőtt az orosz feldolgozóipar teljesítménye az előző három hónap csökkenés után.

A londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet pénteken azt közölte, hogy júniusban az orosz feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 50,9 pontra nőtt a májusi 50,8 pontról. Idén eddig januárban állt a legmagasabban a mutató, 51,8 ponttal és márciusban a legalacsonyabban, 44,1 ponttal.

Az 50 pont feletti index a gazdasági aktivitás növekedését jelzi, az az alatti pedig visszaesést mutat.

A termelés csökkent júniusban az export meredek visszaesése és a nyersanyaghiány miatt, miközben élénkült a hazai kereslet részben annak a hatására, hogy mérséklődtek az eladási árak.

Az index júniusi mérsékelt emelkedését elsősorban az új megrendelések növekedése indokolja, aminek következtében több hónap csökkentés után júniusban növelték dolgozóik számát is a cégek – áll a közleményben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...