2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Két drón támadta a dél-oroszországi Rosztov-Don városát, a légvédelem szedte le őket

Két drónt fogtak el az éjszaka Oroszország déli részén fekvő Rosztov-na-Donu városában – közölte Vaszilij Golubev kormányzó csütörtökön kora hajnalban. Az egyik az orosz hadsereg parancsnokságának közelében zuhant le.

Golubev szerint a légvédelem helyi idő szerint hajnali 3 óra körül lépett működésbe. Az első UAV a város nyugati külvárosa közelében zuhant le, míg a második a belvárosban, a Puskinszkaja utcában – mondta.

A kormányzó hozzátette, hogy egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, és három épület homlokzata, valamint több autó megrongálódott.

Az incidens helyszíne az orosz hadsereg déli parancsnokságának főhadiszállásával szemben van.

Az interneten közzétett videó állítólag a lezuhanás pillanatát mutatja.

Tűzoltók dolgoznak a helyszínen, ahol legalább egy autó megsemmisült, egy másik pedig megrongálódott.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester eközben közölte, hogy egy drón próbálta megtámadni az orosz fővárost, és a várostól délkeletre fekvő Ramenszkojéban lelőtték. Azt is elmondta, hogy több autó megrongálódott, és egy ember megsérült, de nem szorult kórházi kezelésre.

Egy másik drónt az Ukrajnával közös határon fekvő Brjanszki területen semmisítettek meg – közölte Alekszandr Bogomaz kormányzó. Ott nem keletkezett kár, és senki sem sérült meg.

Ukrajna az elmúlt hónapokban fokozta a dróntámadásokat mélyen orosz területen, mivel a várva várt szárazföldi offenzívája eddig nem hozott jelentős eredményt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó