2022, augusztus 20.
20.8 C
Budapest
18.4 C
Moszkva
Array

Kelet-Ukrajna: tűzszünet 18:OO-tól

A sikeres minszki tárgyalásokat követően kelet-ukrajnai milícia 18:OO-tól tűzszünetet léptet érvénybe. Minszkben megállapodás született Ukrajna – a Donyecki – és a Luhanszki Népköztársaságok között. A felek kíséretében részt vett a tárgyalásokon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, valamint Oroszország ukrajnai nagykövete is.

 

 

A tárgyaló felek (Kijev és a felkelők) megegyeztek, hogy közös akarattal végetvetnek a vérontásnak. A tűzszüneti megállapodást Pjotr Poroshenko ukrán elnök a Twitter lapján is megerősítette:

 

 

Петро Порошенко        ✔ @poroshenko

Follow

В Мінську підписали попередній протокол до угоди про припинення вогню. Цей протокол має набути чинності в п’ятницю.

 

 

Elrendelte a kormányerőknek hogy hagyják abba a katonai műveleteket 18:OO-tól, amint azt a megállapodás előírja: “Parancsot adok az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának a tűzszünetre szeptember 5 18:OO-tól (helyi idő)”

 

Egyúttal felhívta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet a kétoldalú tűzszünet betartásának ellenőrzésére. “Minden lehetséges és lehetetlent meg kell tennünk a vérontás megállítására és arra hogy véget vessünk az emberek szenvedésének” – áll a nyilatkozatban amit posztolt a hivatalos oldalán.

 

18:OO-kor az Ukrán Nemzetbiztonsági Tanács jelentette, hogy a csapataik megálltak a katonai műveletekkel.

 

A felkelők oldaláról úgyszintén: “a minszki megállapodások végrehajtását megkezdtük, minden harcoló egység tud a tűzszünetről, a csapatok beszüntették 18:OO-val a katonai műveleteket”

ДНР Новороссия @press_dnr

Follow

СРОЧНО: В Минске представители Украины и ДНР и ЛНР подписали протокол о прекращении огня с 18.00 пятницы

 

Russia Today

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...