2022, május 25.
24.1 C
Budapest
10.8 C
Moszkva
Hiredetés

Katonai segítséget kértek Putyintól a Donbassz népköztársaságai

Katonai segítséget kért Vlagyimir Putyin orosz elnöktől a Donyecki és Luganszki Népköztársaság. Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette be újságíróknak szerda éjjel Moszkvában.

A Donyecki és Luganszki Népköztársaságok vezetői szerdán közzétett levelükben katonai segítséget kérnek Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, azzal az indokkal, hogy Kijev agressziója csak fokozódott, mióta Moszkva független államként ismerte el a szakadár ukrán régiókat, és népirtásnak nevezte a civilek elleni támadásokat.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője, Gyenisz Puszilin és a Luganszki Népköztársaság (LNR) elnöke, Leonyid Paszecsnyik külön külön írt az orosz elnöknek, de mindkettő február 22-i keltezésű.

A DNR vezetője azt közölte, hogy az ukrán agresszió fokozódik és 300 000 ember maradt víz nélkül, miután a köztársaság fő vízművét találat érte.

Az orosz elnöknek írt levelekben közölték, hogy Donyeckből már 40 ezer, Luganszkból 51 ezer embert evakuáltak Oroszországba.

Korábban Vlagyimir Putyin közölte, hogy amikor elismerte a népköztársaságok függetlenségét még nem indultak el a békefenntartó orosz alakulatok a Donbasszba.

A szakadár donyecki és luganszki köztársaság kedden ratifikálta a Moszkvával kötött barátsági és segítségnyújtási szerződést, ami hivatalosan is megnyitja az utat a katonai és pénzügyi támogatás előtt, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn este aláírta a függetlenségüket elismerő rendeletet.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”30031″]

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS