2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva

Katonai segítséget kértek Putyintól a Donbassz népköztársaságai

Katonai segítséget kért Vlagyimir Putyin orosz elnöktől a Donyecki és Luganszki Népköztársaság. Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette be újságíróknak szerda éjjel Moszkvában.

A Donyecki és Luganszki Népköztársaságok vezetői szerdán közzétett levelükben katonai segítséget kérnek Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, azzal az indokkal, hogy Kijev agressziója csak fokozódott, mióta Moszkva független államként ismerte el a szakadár ukrán régiókat, és népirtásnak nevezte a civilek elleni támadásokat.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője, Gyenisz Puszilin és a Luganszki Népköztársaság (LNR) elnöke, Leonyid Paszecsnyik külön külön írt az orosz elnöknek, de mindkettő február 22-i keltezésű.

A DNR vezetője azt közölte, hogy az ukrán agresszió fokozódik és 300 000 ember maradt víz nélkül, miután a köztársaság fő vízművét találat érte.

Az orosz elnöknek írt levelekben közölték, hogy Donyeckből már 40 ezer, Luganszkból 51 ezer embert evakuáltak Oroszországba.

Korábban Vlagyimir Putyin közölte, hogy amikor elismerte a népköztársaságok függetlenségét még nem indultak el a békefenntartó orosz alakulatok a Donbasszba.

A szakadár donyecki és luganszki köztársaság kedden ratifikálta a Moszkvával kötött barátsági és segítségnyújtási szerződést, ami hivatalosan is megnyitja az utat a katonai és pénzügyi támogatás előtt, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn este aláírta a függetlenségüket elismerő rendeletet.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”30031″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...
spot_img

Videó