2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Katar: az orosz gáz helyettesítése lehetetlen

Az orosz földgáz kiváltása az európai piacon “gyakorlatilag lehetetlen” – mondta a CNN-nek adott csütörtöki interjújában Szaad al-Kaabi katari energiaügyi miniszter.

A tisztviselő, aki egyben az állami tulajdonú QatarEnergy elnök-vezérigazgatója is, megjegyezte, hogy “a világpiacra szállított gáz teljes mennyiségének 30-40 százaléka Oroszországból származik”.

Az EU az ukrajnai konfliktus miatt gazdasági szankciókat vezetett be Moszkvával szemben, és bejelentette, hogy az idén az orosz földgázfogyasztás fokozatos csökkentése felé fog elmozdulni. Az EU gázimportjának több mint 40%-a Oroszországból származik.

Al-Kaabi azonban azt mondta, hogy Katar nem fog szankciókat bevezetni az orosz olaj- és gázszektorral szemben, hangsúlyozva, hogy “az energiának ki kell maradnia a politikából”. A miniszter szerint Katar nem fog állást foglalni az ukrán válságban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...