2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva

Kadirov: ma vagy holnap befejeződik Liszicsanszk felszabadítása

Ma vagy holnap befejeződhet a Luganszki Népköztársasághoz (LNR) tartozó Liszicsanszk felszabadítása – közölte Telegram-csatornáján Ramzan Kadirov csecsen vezető.

“Ma és tegnap nagyon jó eredmények születtek: nagyon sok fogoly, nagyon sok külföldi fegyver” – mondta.

Kadirov szerint az orosz katonák új felszerelés és katonák formájában kaptak erősítést.

“A harcosok, akik két hónappal ezelőtt Luganszkban, Donyeckben voltak bevetésen, már kipihenték magukat, magukhoz tértek, megtanulták a NATO-erők elleni harc új taktikáját. Új felszerelés, friss elmék és energikus orosz hazafiak fogják megmutatni, hogy velünk nem lehet hülyéskedni” – hangsúlyozta a csecsen vezető.

Korábban Andrej Marocsko alezredes, az LNR Népi Milícia parancsnoka elmondta, hogy a köztársaság erői és az orosz hadsereg fontos hídfőállásokat foglaltak el a liszicsanszki offenzívához.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat a Donbassz felszabadítására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át népirtásnak vetett alá”.

A Donyecki Népköztársaságban már felszabadították Volnovaktát, egy Donyecktől délre fekvő, stratégiailag fontos járási központot, Mariupolt, az Azovi-tenger partján fekvő legnagyobb várost, valamint Szvjatogorszkot, ahol egy jelentős ortodox kolostor található. Az LNR-ben Liszicsanszk kivételével a köztársaság szinte teljes területe felszabadult.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...