2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Kadirov: ma vagy holnap befejeződik Liszicsanszk felszabadítása

Ma vagy holnap befejeződhet a Luganszki Népköztársasághoz (LNR) tartozó Liszicsanszk felszabadítása – közölte Telegram-csatornáján Ramzan Kadirov csecsen vezető.

“Ma és tegnap nagyon jó eredmények születtek: nagyon sok fogoly, nagyon sok külföldi fegyver” – mondta.

Kadirov szerint az orosz katonák új felszerelés és katonák formájában kaptak erősítést.

“A harcosok, akik két hónappal ezelőtt Luganszkban, Donyeckben voltak bevetésen, már kipihenték magukat, magukhoz tértek, megtanulták a NATO-erők elleni harc új taktikáját. Új felszerelés, friss elmék és energikus orosz hazafiak fogják megmutatni, hogy velünk nem lehet hülyéskedni” – hangsúlyozta a csecsen vezető.

Korábban Andrej Marocsko alezredes, az LNR Népi Milícia parancsnoka elmondta, hogy a köztársaság erői és az orosz hadsereg fontos hídfőállásokat foglaltak el a liszicsanszki offenzívához.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat a Donbassz felszabadítására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át népirtásnak vetett alá”.

A Donyecki Népköztársaságban már felszabadították Volnovaktát, egy Donyecktől délre fekvő, stratégiailag fontos járási központot, Mariupolt, az Azovi-tenger partján fekvő legnagyobb várost, valamint Szvjatogorszkot, ahol egy jelentős ortodox kolostor található. Az LNR-ben Liszicsanszk kivételével a köztársaság szinte teljes területe felszabadult.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó