2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Kadirov: az Ahmat különleges erők készen állnak bevonulni Bahmutba

Ramzan Kadirov csecsen vezető közölte, hogy az Ahmat egységek készen állnak bevonulni Artyomovszkba (ukrán nevén Bahmut).

“Az Ahmat [kommandós] egységek készen állnak arra, hogy Artyomovszkba (Bahmut) vonuljanak. Már aláírtam az erre vonatkozó üzenetet a legfőbb főparancsnoknak, miszerint az Ahmat-egységek készen állnak arra, hogy átvegyék az ellenőrzést a város felett, és megtisztítsák azt a NATO és az ukrán sátánisták elől. A harcosok harckészültségben vannak. Már csak a parancsra várunk. Több egység már úton van a különleges katonai művelet zónájába” – írta Kadirov szombaton Telegram-csatornáján.

A csecsen vezető biztos abban, hogy Artyomovszk hamarosan felszabadul.

“A közeljövőben fel fogjuk szabadítani a várost, mindenféle álhír ellenére, amely az ukrán hadsereg valamilyen szörnyű ellentámadásáról szól. Az orosz védelmi minisztériummal közösen már elkezdtük kidolgozni a saját stratégiánkat erre a területre, figyelembe véve az ellenség által alkalmazott taktikát és a rendelkezésünkre álló erőforrásokat. Higgyék el, a taktika pozitív eredményeket fog hozni” – tette hozzá Kadirov.

Szombat reggel Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC vezetője bejelentette, hogy kapcsolatban áll a csecsen vezető képviselőivel a városban lévő állások átadása érdekében. Ennek május 10-én éjfélkor kell megtörténnie – tette hozzá.

Artyomovszk fontos közlekedési csomópont a donbásszi ukrán csoportosulás ellátása szempontjából. Hosszú hónapok óta heves harcok folynak érte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó