2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

John Sullivan: Oroszország befolyásos állam marad, ezért kulcsfontosságú lesz az orosz nyelv ismerete

Oroszország minden bizonnyal befolyásos állam marad, ezért az orosz nyelv ismerete kulcsfontosságú lesz a jövőben – mondta John Sullivan volt moszkvai amerikai nagykövet a Georgetown Egyetem Eurázsia, Oroszország és Kelet-Európa Tanulmányok Központja által szervezett előadásában.

“Jelentős szereplő lesz-e Oroszország a jövőben? Természetesen” – mondta a diplomata, amikor egy oroszul tanuló diák megkérdezte, hogy Oroszország a politika és a nemzetközi biztonság szempontjából továbbra is kulcsfontosságú befolyási központ marad-e.

“Ha oroszul tanulsz, annak ellenére, hogy ez egy nehéz nyelv, nem lehet azt mondani, hogy elvesztegeted az idődet” – hangsúlyozta a diplomata.

Elárulta, hogy “a segítségével jobban megérted az orosz kultúrát”. A volt nagykövet arról beszélt, hogy miért döntött az orosz nyelv tanulása mellett: “Lenyűgözött. Beleszerettem Oroszországba”.

Sullivan elárulta, hogy oroszországi megbízatása kezdetén a kétoldalú kapcsolatok rendkívül rossz állapotban voltak, később pedig rohamosan lejtőre kerültek. Sullivan azonban elismerte, hogy voltak találkozói orosz tisztviselőkkel. A diplomata megjegyezte, hogy egyáltalán nem volt panasza a magas rangú orosz tisztviselőkkel való kapcsolattartási lehetőségekre az ország ukrajnai különleges katonai művelete előtt. Hangsúlyozta, hogy néhány kivételtől eltekintve bárkivel találkozhatott, akivel csak akart.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó