2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

John Kerry a davosi fórum résztvevőit az emberi lények egy kiválasztott csoportjának nevezte

John Kerry, az Egyesült Államok éghajlatvédelmi megbízottja széles körű felháborodást váltott ki a Világgazdasági Fórumon tartott beszédével, amelyben az ott összegyűlt embereket a világ bölcs megmentőinek próbálta beállítani.

“Ha belegondolunk, elég rendkívüli, hogy mi – az emberi lények egy kiválasztott csoportja, mert bármi is érintett meg minket életünk egy bizonyos pontján – képesek vagyunk egy szobában ülni, összegyűlni és ténylegesen a bolygó megmentéséről beszélni” – mondta Kerry kedden a fórum egyik panelbeszélgetésén.

“Úgy értem, szinte földöntúli dolog a “bolygó megmentésére” gondolni. Ha ezt mondjuk a legtöbb embernek, a legtöbb ember azt hiszi, hogy csak egy őrült, fákat ölelő, baloldali liberális, jótékonykodó vagy bármi más, és nincs kapcsolat. De valójában itt tartunk” – tette hozzá.

A beszéd későbbi részében Kerry azon kesergett, hogy “az állítólagosan bölcs felnőtt emberek” figyelmen kívül hagyják az éghajlatváltozás tudományát, matematikáját és fizikáját, és kijelentette, biztos benne, hogy a világ “el fog jutni egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású, szén-dioxid nélküli gazdasághoz”, mert “muszáj lesz”.

Kerry elvesztette a 2004-es amerikai elnökválasztást, de Barack Obama második elnöki ciklusa alatt Hillary Clinton helyét átvéve külügyminiszter lett. Washingtonba 2021-ben tért vissza, mint Joe Biden elnök “klímaváltozási cárja”.

Míg egyes kritikusok a közösségi médiában arra mutattak rá, hogy Kerry szén-dioxid-kibocsátási sapkákról prédikál, miközben magánrepülőgépén a világ körül száguldozik, mások a “földöntúli” megjegyzéseire reagáltak gúnyosan.

“Kiket fog feláldozni a bolygó megmentése érdekében” – tweetelte Dr. Jordan Peterson pszichológus – “és gondolja-e és hogyan fogja biztosítani, hogy egyáltalán beleszólásuk legyen a dologba?”.

“Mindig is tudtam, hogy földönkívüliek” – viccelődött a Timcast társ-műsorvezetője, Luke Rudkowski. Mások, mint például Vince Coglianese konzervatív rádiós műsorvezető, a davosi eseményt rajzfilmes főgonoszok csúcstalálkozójához hasonlították.

“A WEF egyre inkább egy nem választott világkormánnyá válik, amelyet az emberek soha nem kértek és nem is akarnak” – kommentálta a találkozót Elon Musk milliárdos.

A 2023-as WEF-csúcson állítólag 2700 résztvevő vesz részt, köztük több mint 600 globális vezérigazgató, 116 milliárdos és több mint 50 világvezető.

Kerry beszéde a különleges vezetőkről nem az egyetlen ellentmondás volt az idei találkozón a svájci Alpokban. Valaki a WEF-en úgy döntött, hogy jó ötlet, hogy a CNN korábbi munkatársa, Brian Stelter vezesse a “A dezinformáció egyértelmű és jelenvaló veszélye” című panelt, amelyen Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke azt állította, hogy az USA-ban “hamarosan” törvények lesznek a “gyűlöletbeszéd” ellen, akárcsak az EU-ban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...