2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Japán garanciával a Világbank 1,5 milliárd dollárt utalt át a kijevi rezsimnek

A Világbank 1,5 milliárd dollárt utalt át az ukrán költségvetésbe az Advancing Needed Credit Enhancement for Ukraine Trust Fundon keresztül – jelentette be csütörtökön az ukrán pénzügyminisztérium.

“A felvett pénzeszközöket a gazdasági fellendülésre és a lakosság szociális biztonságának megerősítésére fordítjuk” – idézték Szerhuj Marcsenko pénzügyminisztert.

Az átutalás a japán kormány garanciája mellett történt.

“Hálás vagyok a japán kormánynak a G7-ek soros elnöksége alatt Ukrajnának nyújtott folyamatos támogatásáért, valamint a Világbank csapatának” – tette hozzá Marcsenko.

A minisztérium megjegyezte, hogy azóta, hogy Oroszország megkezdte katonai műveletét Ukrajna ellen, Kijev több mint 581 millió dollár pénzügyi támogatást kapott a Japán Nemzetközi Együttműködési Ügynökségen keresztül.

A minisztérium szerint az ukrán hatóságok arra számítanak, hogy a Világbank ADVANCE alapján keresztül további 2 milliárd dollárt kapnak Tokiótól közvetlen költségvetési támogatásra.

A washingtoni székhelyű intézmény a múlt héten közölte, hogy további 1,76 milliárd dolláros segélyt mozgósít a konfliktus sújtotta ország számára. Az összeget a hírek szerint állami fizetésekre és nyugdíjkifizetésekre, valamint az ukrán lakosság legkiszolgáltatottabb csoportjainak támogatására fordítják majd.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó