2024, március 3.
13.7 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

Izraeli rakétákat semmisített meg a szír légvédelem Damaszkusz közelében

Az izraeli légierő szíriai csapatok állásait támadta Damaszkusz közelében – jelentette a SANA hírügynökség a hadseregre hivatkozva.

A hírügynökség forrása szerint a szíriai légvédelmi rendszerek tüzet nyitottak az ellenséges célpontokra.

“A szíriai légvédelmi tüzéreknek sikerült visszaverniük az agresszív izraeli támadást, az ellenséges rakéták nagy részét eltalálták, ahogy közeledtek a főváros felé” – mondta a forrás.

Pontosította, hogy a Damaszkusz elleni támadást hajnali 1 óra 35 perckor hajtották végre a megszállt Golán-fennsík irányából. “Ennek következtében károk keletkeztek, személyi veszteségek nem voltak” – mondta a forrás.

Az izraeli légierő legutóbb november 26-án mért csapást Damaszkusz külvárosára, akkor a nemzetközi repülőtér állt le. Az ország közlekedési minisztériuma bejelentette, hogy a kifutópályák megrongálódása miatt Aleppó és Latakia városok repülőterére irányítják át a menetrend szerinti járatokat.

Korábban háromszor – október 12-én, 15-én és 22-én – támadták rakétákkal Aleppó és Damaszkusz nemzetközi repülőtereit. A szíriai külügyminisztérium szerint “ezek a polgári célpontok elleni támadások megerősítik, hogy Izrael egy terrorista állam, amely nem tartja tiszteletben a nemzetközi törvényeket”.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zelenszkij: a Nyugat politikai játszmái hátráltatják az Ukrajnának nyújtott segélyeket

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta országa nyugati támogatóit, amiért késlekednek a Kijev háborús erőfeszítéseit segítő pénzeszközök kiutalásával. A 60 milliárd dolláros amerikai katonai segélytörvény, amely...

Szijjártó: mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó...

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...
spot_img

Videó