2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Izrael rakétákkal és harci gépekkel támadta Szíriát, egy izraeli gépet lelőttek

Izrael számos légi és rakétatámadást hajtott végre a szíriai hadsereg létesítményei ellen a Damaszkusz közeli al-Kutaifa település környékén- közölte kedden a szír védelmi tárca.

A védelmi minisztérium honlapján olvasható közlemény szerint, Izrael föld-föld rakétákkal és harci repülőgépekkel mért csapást szíriai területekre. A szír hadsereg tájékoztatása szerint a légvédelmi rendszerük több rakétát és egy izraeli harcigépet is megsemmisített.

A hadsereg arról is beszámolt, hogy izraeli harci gépek végül izraeli területről nyitottak zárótüzet, négy rakétát lőttek ki, de egyet közülük a légvédelem megsemmisített, míg a többi anyagi károkat okozott.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem volt hajlandó reagálni a szíriai bejelentésre. Az izraeli légierő parancsnoka ugyanakkor tavaly augusztusban nyilvánosságra hozta, hogy alakulataik mintegy száz alkalommal mértek csapást Szíriára.

A szíriai hadsereg mostani közleményében megismételte korábbi figyelmeztetését, hogy az izraeli támadásokra komoly megtorlás lesz a válasz. Azzal vádolta Izraelt, hogy támadásaival a szíriai felkelőcsoportokat segíti.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS