2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Itt az orosz Eurovíziós résztvevő! Vajon beengedik Ukrajnába azok után, hogy járt a Krímen?

Julija Szamoljova képviseli Oroszországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben, azonban nem biztos, hogy beengedik az ukrán hatóságok az országba, mert 2015-ben fellépett a Krím félszigeten.

Sokáig nem lehetett tudni, hogy a megromlott orosz-ukrán viszony miatt Oroszország bojkottálja-e a versenyt, vagy sem.

Oroszországban több politikus és előadóművész is a rendezvényről való távolmaradásra szólított fel.

A 27 éves énekesnő, akire egy belső válogatáson esett a választás, a Flame is Burning című dalt adja elő a Pervij Kanal közlése szerint. “Julija önálló előadó, elbűvölő lány és tapasztalt versenyző” – méltatta az énekesnőt a legnagyobb lefedettségű, a kormány többségi tulajdonában lévő csatorna.

Krím a hazatérés (teljes film) magyar felirattal

A ritka izomsorvadásos betegsége miatt gyermekkora óta kerekesszékhez kötött Szamojlova 2013-ban bejutott az orosz X-Factor döntőjébe, 2014-ben pedig fellépett a szocsi Paralimpiai Játékok megnyitóján. Oroszországban elismert előadó, elnyerte Alla Pugacsova, az orosz popzene veterán nagyasszonyának díját is.

Ukrajna provokációval vádol

Moszkvában Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Julija Szamojlova személye “nem provokáció”, mint hangoztatta, “gyakorlatilag mindenki volt a Krímben, alig akad valaki, aki ne utazott volna oda”.

Jelenleg az ukrán titkosszolgálat vizsgálj, hogy kitiltják-e az országból az orosz énekesnőt.

A Krím félsziget lakossága 2014 március 16-án népszavazás keretén belül döntött úgy, hogy újraegyesül Oroszországgal. A szavazók több mint 96%-a döntött az Ukrajnától való elszakadás mellett.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjét május 9-10-én, döntőjét pedig május 13-án tartják az ukrán fővárosban. A tavalyi verseny orosz résztvevője, Szergej Lazarev a harmadik helyen végzett.

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS