2023, szeptember 22.
17.8 C
Budapest
13.8 C
Moszkva

Itt az első videó az oroszokhoz került svéd CV-90-es gyalogsági harcjárműről

Az orosz erők első alkalommal zsákmányoltak egy svéd gyártmányú CV90-es gyalogsági harcjárművet az ukrán harctéren. A lefoglalt fegyverről készült felvételeket a RIA Novosztyi hírügynökség vasárnap tette közzé.

A CV90-es előtt pózoló orosz katonákról készült fotók szombaton jelentek meg a közösségi médiában. A Readovka Telegram-csatorna szerint a Luganszki területen zajló harcok során zsákmányolták.

A svéd gyalogsági harcjárművet egy hordozható rakétavetővel találták el. A robbanásban a parancsnok meghalt, a többi ukrán katona kiszállt és elmenekült – jelentette a RIA Novosztyi.

A hírügynökség által közzétett felvételeken látható a CV90-es páncélzatán a rakéta által okozott lyuk. A felvételen látható volt a jármű belseje is, ahol sok feliratot angolról oroszra fordítottak le, hogy az ukránok megértsék azokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó