2024, február 28.
14.7 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

Ismét Donycek lakónegyedeit lövik az ukránok (videók)

Donyeck központjában súlyos robbanások hallatszottak – jelentette a RIA Novosztyi tudósítója.

A robbanások intenzitásából ítélve az ukrán csapatok ismét Grad sorozatvetőkből lövik a várost.

A DNR képviselete a Kijev háborús bűneivel kapcsolatos kérdések közös ellenőrzési és koordinációs központjában (SzCKK) közölte, hogy az ukrán fegyveres erők 20 rakétát lőttek ki Donyeckre.

“A VFU (ukrán fegyveres erők. – a szerk.) részéről lövéseket rögzítettünk a következő irányban: 19:59 – Tonenke falu – Donyeck város (Vorosilovszkij körzet): 20 rakétát lőttek ki BM-21 “Grad” sorozatvetőkből” – hangsúlyozta.

Alekszej Kulemzin polgármester elmondta, hogy a lövések után a Szkolnij körúton egy ház udvarán egy törött gázcső és autók gyulladtak ki. Néhány lakóépület ablakai kitörtek. Az előzetes jelentések szerint tűz ütött ki egy Vatutyina sugárúti házban is.

Az ukrán csapatok reggel kezdték meg a köztársaság fővárosának ágyúzását. Többek között tíz rakétát lőttek ki Grad rakéta-sorozatvetőkből a donyecki Vorosilovszkij kerületre.

A lövedékek a Druzsba szállodát és az egyetemek oktatási épületeit találták el. A város polgármestere, Olekszij Kulemzin akkor szintén elmondta, hogy a beérkező lövedékek az adminisztráció területét találták el.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata Donbász felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: az EU vezetői halálra vannak rémülve Trump miatt

Joe Biden amerikai elnök "teljesen bizarrnak" minősítette elődje, Donald Trump NATO-val kapcsolatos megjegyzéseit, miután a republikánus elnökjelölt azt mondta, Washingtonnak nem kellene megvédenie azokat...

Financial Times: mindenki tudja, hogy a nyugati különleges erők már Ukrajnában vannak

A Financial Times egy meg nem nevezett magas rangú európai katonai tisztviselőt idézett, aki szerint a nyugati különleges erők már jelen vannak Ukrajnában, hiába...

Olaszország: nem állunk háborúban Oroszországgal

Olaszország "nem áll háborúban Oroszországgal", és nem tervezi, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába - tisztázta kedden Antonio Tajani olasz külügyminiszter. Olaszország Ukrajnának nyújtott folyamatos támogatásában nem...
spot_img

Videó