2022, szeptember 25.
12.1 C
Budapest
6.7 C
Moszkva
Array

Iskola-iskola, ki a fene jár oda…?

IskolaDmitrij Medvegyev megbízta a kormányt, hogy fokozza a munkát a nemzeti projektek megvalósításában. Ezen kívül az elnök ötre növelte ezeknek a  projekteknek a számát. A Rosszijszkaja Gazeta írja, hogy  az államfő meghallgatta az illetékesek  beszámolóit a születések számának növelésével és az ifjúság egészségének védelmével kapcsolatos munkáról. A kiadvány beszámol arról, hogy a legeredetibb ötletekkel Vlagyimir Zsirinovzskij a liberális demokraták vezetője lépett fel. Azt ajánlotta, hogy a családoknak az első gyermek születésekor adjanak százezer rubelt, hogy így kiküszöböljék a terhesség megszakítását.

  Szerinte meg kellene engedni a második házasságot is, anélkül, hogy az első hivatalosan felbontanák. Végül javasolta, hogy hozzanak más országokból gyerekeket. Segítettünk most Haitinek, és most onnan lehetne hozni árván maradt gyermekeket. Azon kívül a politikus külön beszámolót tartott a férfiak impotenciájáról, így a hallgatóság nem igen tudta elrejteni mosolyát.

 A Moszkovszkij Komszomolec írja, hogy a kommunisták vezetője, Gennagyij Zjuganov közölte, hogy minden rossz, ami a fiatalok egészségi állapotát és az iskolai oktatást illeti. Nyilatkozatát egy bizonyos felmérés adataival illusztrálta, amely szerint az iskolások 25 százaléka   azt állította, hogy  a „Nap a Föld bolygója”. „Azt hiszem, Kopernikusz megfordult a sírjában”- jelentette ki Zjuganov. aki élesen megbírálta az egységes érettségi vizsgát is. Szólt arról, hogy a moszkvai Lomonoszov Egyetem egyik karán felmérést végeztek, amely  során kiderült: az újdonsült elsőévesek 6O százaléka rosszabb eredményeket ért el, mint az érettségin. „Be kell szüntetnünk ezt a  népbutítást”- összegezte mondandóját a fő kommunista.

A Nyezaviszimaja Gazeta írja, hogy az oktatás, az egészségügy, a lakásépítés és a mezőgazdaság nemzeti projektjeihez még egyet csatolt az elnök „Új iskolánk” címmel.  Ennek a projektnek a kidolgozásával Vlagyimir Putyin kormányfőt bízta meg.  Kijelölték a projekt alapvető irányvonalait. Ezek a következők: áttérés az új oktatási sztenderdekre, a tehetségeket támogató rendszer fejlesztése, a pedagógiai erőforrások növelése, az iskolai hálózat infrastruktúrájának megváltoztatása, az iskolások egészségének védelme.

A Kommerszant közlése szerint az elnök az ülést lezárva kijelentette, hogy az állam fejlesztésében a nemzeti projektek a fejlődés egyik prioritását képviselik.  Ez a munka folytatódni fog, miután „ez az egyik legsikerültebb szociális program az elmúlt 20 évben”.

(A szerző biztonságpolitika-szakirányos, V. éves politológus-hallgató)

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...