2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva
Array

India Sz-400 légvédelmi rakétarendszert vásárol Oroszországtól

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Narendra Modi indiai miniszterelnök által aláírt megállapodás értelmében Oroszország az Sz-400 Triumf legfejlettebb légvédelmi rakétarendszerét 2020-ban kezdi meg leszállítani Indiának.

Az NDTV indiai hírcsatorna értesülése szerint négy rakétarendszer fog Indiába érkezni, összesen 5,8 milliárd dollár értékben.

A legkorszerűbb orosz légvédelmi rakétarendszer repülőgépek, robotrepülőgépek és ballisztikus rakéták megsemmisítésére alkalmas, 400 kilométeres hatókörben. Moszkva nemrég telepített Sz-400-as rakétarendszert Szíriába.

brics
BRICS

Az orosz elnök és az indiai kormányfő a BRICS-országok csúcstalálkozója alkalmából találkozott Goában. A most aláírt egyezmények értelmében a légvédelmi rakétarendszeren túl India harci helikoptereket és hadihajókat is vásárol Oroszországtól.

Energetikai egyezményeket is aláírtak

A védelmi megállapodásokon kívül energetikai egyezményeket is aláírtak, egyebek mellett arról, hogy Oroszország két további reaktorblokkal látja el a dél-indiai Kundankulamban működő – orosz technológiával megépített – atomerőművet.

A Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság alkotta BRICS-csoport tanácskozása vasárnapig tart. A világ népességének 53 százalékát kitevő országcsoport azzal a céllal kezdett együttműködni 2011-ben, hogy ellensúlyozzák a Nyugat befolyását a világ ügyeinek irányításában.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...