2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

India nem hívta meg Ukrajnát a G20-csúcstalálkozóra

Muktesh Pardeshi, az indiai G20-elnökség különleges titkára újságíróknak elmondta, hogy Ukrajna nem szerepel a szeptember 9-10-én tartandó G20-csúcstalálkozóra meghívott országok listáján – írja az RBK című lap.

Arra az újságírói kérdésre, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán államfő számíthat-e a csúcstalálkozóra, Pardeshi azt mondta, hogy kilenc ország szerepel a meghívottak listáján, de Ukrajna nincs rajta.

Pontosította, hogy Banglades, Algéria, Egyiptom, Spanyolország, Hollandia, Omán, Spanyolország és Szingapúr kapott meghívást.

Pardeshit arról is megkérdezték, hogy India megkísérli-e egyesíteni a globális dél országait Oroszországgal szemben az ukrajnai konfliktus miatt.

“A G20 gazdasági fórum, nem pedig geopolitikai viták fóruma” – válaszolta, hozzátéve, hogy a csúcstalálkozón megvitathatják a konfliktus gazdasági következményeit, de nem a megoldási módokat.

Korábban arról számoltak be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök még nem döntött a G20-ak csúcstalálkozójára való esetleges utazásáról. India azonban reményét fejezte ki, hogy az orosz vezető mégis elutazik Újdelhibe.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó