2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

India megkezdte a gin exportját Oroszországba és növelte a vodka importját az országból

Az indiai vállalatok bővítették az Oroszországba irányuló alkoholexportot, és május-júniusban első alkalommal 13 ezer liter gint szállítottak – jelentette pénteken a RIA Novosztyi az indiai kereskedelmi és ipari minisztérium adataira hivatkozva.

Az indiai márkák célja, hogy a nyugati cégek távozása után növeljék részesedésüket az orosz piacon.

Alekszandr Sztavcev, a WineRetail vezetője a hírügynökségnek elmondta, hogy az indiai gint Oroszországban a nagy gyártó Radico Khaitan, valamint több kisebb gyártó képviseli.

Sztavcev szerint az indiai gin ára átlagosan 3 000-4 000 rubel (12 000-16 000 forint) 0,7 literenként. Az orosz piac kétharmadát a hazai termelők foglalják el, amelyek ára jellemzően 4000 forint körül mozog literenként.

Eközben a RIA elemzése szerint India felpörgette az orosz vodka importját, amely az első félévben 3,6-szorosára nőtt.

Sztavcev szerint az orosz cégek “új piacokat keresnek, és India erre egy nagyon ígéretes irány”.

Ezeket a megjegyzéseket Venjamin Grabar, a prémium kategóriás orosz vodkát gyártó Ladoga Group elnöke is megerősítette. Grabar a RIA-nak elmondta, hogy az orosz gyártmányú vodkáról “kiderült, hogy az indiai fogyasztók ízlésének jobban megfelel, mint az európai vodkák”.

A vállalat már együttműködik Indiával a whisky értékesítésében, és tervezi, hogy elkezd dolgozni a gin importján – jegyezte meg.

A whisky volt a nyugati kereskedelmi korlátozások által leginkább érintett alkohol az orosz piacon. A WineRetail becslései szerint a palackozott whisky importja 2022-re a felére, 11-12 millió literre csökkent. Az év elején az indiai Allied Blenders and Distillers (ABD) vállalat, amely a világ harmadik legnépszerűbb whiskyjét, az Officer’s Choice-t gyártja, nyilvánosságra hozta az orosz piacra való belépési terveit.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó