2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

India és Oroszország a RuPay és a MIR nemzeti fizetési rendszerek kártyáinak elfogadásáról tárgyal

India és Oroszország vizsgálja a RuPay és a MIR nemzeti fizetési rendszerek kártyáinak elfogadásának lehetőségét mindkét országban a Nyugat által Moszkvával szemben bevezetett szankciók közepette – jelentette az Economic Times saját forrásaira hivatkozva.

“A források szerint a kereskedelmi, gazdasági, tudományos, műszaki és kulturális együttműködéssel foglalkozó magas szintű kormánybizottság legutóbbi ülésén megvitatták és úgy döntöttek, hogy megvizsgálják e kártyák elfogadásának lehetőségét.”

“A források szerint a RuPay (India) és a MIR (Oroszország) kártyák kölcsönös elfogadása segíteni fogja az indiai és orosz állampolgárokat abban, hogy gond nélkül tudjanak indiai rúpiában és orosz rubelben fizetni az adott országban” – írják a jelentések.

A Subramaniam Jaishankar külügyminiszter és Gyenyisz Manturov orosz miniszterelnök-helyettes által közösen vezetett találkozón megállapodtak abban is, hogy megvizsgálják az indiai Nemzeti Fizetési Társaság egységes fizetési felülete és az Orosz Nemzeti Bank gyorsfizetési rendszere közötti együttműködés lehetőségét.

Ezen túlmenően megállapodtak abban is, hogy megvizsgálják az Orosz Központi Bank pénzügyi üzenetküldő rendszerének bevezetési lehetőségét a határokon átnyúló fizetésekhez.

Jelenleg az Indiából Oroszországba és fordítva irányuló fizetések a SWIFT-en keresztül történnek – emlékeztet a kiadvány.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó