2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Hszi: Kína kész Oroszországgal együtt hozzájárulni az új világrend felépítéséhez

Peking készen áll arra, hogy Moszkvával közösen hozzájáruljon egy virágzó, stabil és igazságos világrend felépítéséhez – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn.

“Kína kész folytatni az együttműködést Oroszországgal <…> annak érdekében, hogy hozzájáruljon mindkét ország fejlődéséhez és újjáélesztéséhez, valamint a virágzó, stabil és igazságos világrend felépítéséhez” – idézte Hszi Csin-ping szavait a kínai CCTV.

A kínai elnök Valentyina Matvijenkóval, az Orosz Föderációs Tanács elnökével Pekingben tartott találkozón beszélt erről.

Hszi elmondta, hogy az új korszakban országa kész folytatni az Oroszországgal való átfogó partnerség és stratégiai együttműködés fejlesztését, amely “kölcsönös segítséget, mély integrációt, innovációt és úttörést, valamint kölcsönös előnyöket” jelent.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó