2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

Hoppá! Oroszország és Kína összefog az illegitim amerikai szankciók ellen

Oroszország és Kína viszonya javul, és az összefogás a legjobb válasz más országok barátságtalan intézkedéseire és egyoldalú szankcióira – mondta Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök kedden.

Kínai kollégájával, Li Keqianggal tartott videokonferencián Misusztyin felszólította Moszkvát és Pekinget, hogy “egyesítsék erőiket” az “egyenlőség, a kölcsönös bizalom és tisztelet” elvei alapján.

“Az orosz-kínai együttműködés nehéz külső környezetben is fejlődik” – mondta Misusztyin. “Sajnos egyes külföldi partnerek továbbra is barátságtalan lépéseket tesznek ellenünk, és a tisztességtelen verseny technikáit alkalmaznak, gyakran megsértve a többoldalú kereskedelmi rendszer alapvető normáit”.”

“Illegális egyoldalú szankciók, politikai és gazdasági nyomásgyakorlás – mind Oroszország, mind Kína szembesül ezekkel a kihívásokkal” – folytatta.

Az elmúlt években Moszkva és Peking széleskörűen együttműködött különböző területeken, többek között gazdasági és katonai téren is.

Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn a 3. orosz-kínai energetikai üzleti fórumon elmondta, hogy országa “kész arra, hogy Oroszországgal közösen tegyen erőfeszítéseket a szorosabb energetikai együttműködés érdekében, az energiabiztonság védelme és a globális éghajlatváltozás kihívásainak leküzdése érdekében”.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Tombolnak az indulatok Kijevben, mert késnek az EU segélyek

Az Európai Unió által Ukrajnának nyújtott gazdasági segély késedelme "elfogadhatatlan", és a katasztrófa elkerülése érdekében meg kell oldani - figyelmeztetett egy magas rangú ukrán...

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...