2023, március 21.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Hoppá! Oroszország és Kína összefog az illegitim amerikai szankciók ellen

Oroszország és Kína viszonya javul, és az összefogás a legjobb válasz más országok barátságtalan intézkedéseire és egyoldalú szankcióira – mondta Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök kedden.

Kínai kollégájával, Li Keqianggal tartott videokonferencián Misusztyin felszólította Moszkvát és Pekinget, hogy “egyesítsék erőiket” az “egyenlőség, a kölcsönös bizalom és tisztelet” elvei alapján.

“Az orosz-kínai együttműködés nehéz külső környezetben is fejlődik” – mondta Misusztyin. “Sajnos egyes külföldi partnerek továbbra is barátságtalan lépéseket tesznek ellenünk, és a tisztességtelen verseny technikáit alkalmaznak, gyakran megsértve a többoldalú kereskedelmi rendszer alapvető normáit”.”

“Illegális egyoldalú szankciók, politikai és gazdasági nyomásgyakorlás – mind Oroszország, mind Kína szembesül ezekkel a kihívásokkal” – folytatta.

Az elmúlt években Moszkva és Peking széleskörűen együttműködött különböző területeken, többek között gazdasági és katonai téren is.

Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn a 3. orosz-kínai energetikai üzleti fórumon elmondta, hogy országa “kész arra, hogy Oroszországgal közösen tegyen erőfeszítéseket a szorosabb energetikai együttműködés érdekében, az energiabiztonság védelme és a globális éghajlatváltozás kihívásainak leküzdése érdekében”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó