2023, február 3.
2.6 C
Budapest
0.2 C
Moszkva

Hoppá! A legnagyobb orosz olajtársaság is dobta a dollárt

Szeptember óta már nem a dollárt alkalmazza alapértelmezett valutaként a finomított és nyersolaj exportja során Oroszország legnagyobb olajvállalat a Rosznyefty – tudta meg a Reuters.

Már az eurót alkalmazza a finomított és nyersolaj exportja során a legnagyobb orosz olajtársaság a Rosznyefty – értesült a Reuters az orosz cég által közölt dokumentumokra hivatkozva.

A hírügynökség megjegyzi, hogy a Rosznyefty a közelmúltban már minden új exportszállításra kötött szerződését euróban kötötte.

A Reuters becslései szerint a cég, amely a legnagyobb orosz olajexportőr is, napi 2.4 millió hordó olajat értékesít.

Az Egyesült Államok nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy szankciókat vezessen be a Rosznyefty ellen amiért az részt vesz a venezuelai olajkereskedelemben.

Washingtonnak nem tetszik, hogy az orosz cég az amerikai tiltás ellenére tovább értékesíti a latin-amerikai országból származó olajat Kínának és Indiának.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...