2022, október 4.
9.2 C
Budapest
9.4 C
Moszkva

Hogyan fogadjon megfontoltan sportokon

Fontos tudni, hogy a sportfogadások világában érdemes a legalaposabban és legkörültekintőbben eljárni a döntéseket illetően. Hiába tudja az ember a legbiztosabb tippeket, a véletlen és a szerencse faktorát nem lehet kikerülni, így nincs olyan, hogy biztos tipp. Mint ahogy az élő osztós kaszinó játékokban sem lehet előre megmondani, hogy milyen lapot fog kapni a játékos a póker vagy blackjack köröknél.  Ennek ellenére az esélyekkel és a valószínűségekkel már érdemes játszani és bizonyos számításokat, kutatásokat, statisztikákat vizsgálni. A következőkben bemutatunk néhány általános sportfogadási tippet, amelyek minden olyan sportra vonatkoznak, amelyre fogadást lehet tenni. Tekintse meg az alábbi tippeket, amelyek segítségével javíthatja ROI-ját sportfogadások esetén.

Fogadjon józanul

Meglepheti, hogy hány sportfogadó tesz tétet alkoholos befolyásoltság alatt. Mondanunk sem kell, hogy a részegen fogadó fogadók túlnyomó többsége pénzt veszít. Ha nyerő sportfogadó szeretne lenni, elengedhetetlen, hogy csak józanul és megfelelő lelkiállapotban fogadjon (azaz ne fogadjon mérgesen sem).

Fogadjon hivatalos bukmékereknél

Ez nagyon fontos, és ez lehet a különbség, ha arról van szó, hogy Ön nyerő online sportfogadó-e vagy sem. A legjobb piacok kiválasztása és megfogadása sok munkának tűnhet, de hosszú távon a további potenciális nyeremények megérik az időt és az erőfeszítést. Egyszerűen iratkozzon fel néhány ajánlott online sportfogadó oldalra, és gyorsan hasonlítsa össze az esélyeket minden fogadás előtt.

Érdemes az esélytelenebb feleket is számításba venni

A nagyközönség szeret a kedvencekre fogadni, mert az átlagos fogadó szeret nyerni. A tét által nyert összeg kevésbé számít a kezdő fogadóknak, mint az, hogy nyer. Az esélytelenebbek ritkán kapják meg a megérdemelt tiszteletet, és a nagyközönség szívesen fogad a kedvencekre (bandwagon-effektus). Az online fogadóirodák felismerik ezt, és kissé megingatják az oddsokat, hogy figyelembe vegyék ezt a tényt. Az elmúlt néhány szezonban, ha valaki mindig az esélytelenebbre fogadott volna, sokkal kevesebb pénzt veszített volna, mint, ha mindig a favoritra. Kutasson, és keressen esélytelenebb fogadásokat, amelyek pozitív várható értéket képviselnek. Biztosan talál bőven.

Végezzen alapos kutatást

Ez egy másik nyilvánvaló sportfogadási tipp, amelyet bele kellett foglalnunk ebbe a cikkbe. Minél több információval rendelkezik a két csapatról (vagy játékosokról) és közelmúltbeli trendjeikről, annál jobban felkészült arra, hogy értéket találjon egy fogadási vonalon. A megérzésnek való megfelelés okos dolognak tűnhet, amikor kedvenc sportágára fogad, de valójában a trendek kutatása és a múltbeli játékok elemzése során elvégzett házi feladat az, ami az online sportfogadási sikerhez vezethet.

Csak azokat a piacokat válassza, melyek valós értékkel rendelkeznek

Csak azokon a vonalakon szabad fogadnia, amelyekről úgy érzi, hogy pozitív várható érték. Ne érezze úgy, hogy minden meccsen tétet kell tenni ahhoz, hogy valóban jó sportfogadónak érezze magát. A legjobb fogadók napi egy vagy két olyan meccset választanak ki, amelyekről úgy érzik, hogy kívánatos profitot termelhetnek. Fontos, hogy legyen türelmes, és várja meg, amíg megtalálja azt a lehetőséget, amely segít növelni a bankrollt.

Pénzkezelés

Sportfogadásnál fontos, hogy csak és kizárólag akkora összeget szánjon a játékaira, amennyit hajlandó elveszíteni. Ez nem azt jelenti, hogy automatikusan elveszíti a pénzt, de ez a lehetőség mindig fennáll. Ezután bölcsen kell kezelnie ezt a „sportfogadási pénzt”, amelyet az interneten kezel, hogy biztonságosan építse fel fogadási bankrollját. Egy tipikus sportfogadási pénzkezelési stratégia az, hogy minden egyes játékra az online sportfogadási bankroll maximum 5%-át teszi fel. Például, ha 1000 dollárja van online, akkor minden egyes játékra maximum 50 dollárt kell elhelyeznie. Fontos, hogy maradjon következetes, és ne hajszolja a veszteségeket nagyobb tétekkel, mert így tönkremegy nagyon hamar. Ha elveszít 100 dollárt, és bankrollja 900 dollárra csökken, akkor csökkentse tétjét 45 dollárra, és próbálja meg újra növelni. A sikeres sportfogadók tudják, hogy a sportfogadás nem verseny. Időbe telik a bankroll felépítése. Türelmesnek kell lennie, és meg kell keresnie a legjobb vonalakat, hogy hosszú távon pénzt nyerjen.

Nem érdemes fogadáskészítővel kötéses fogadást tenni

A kötéses fogadások nagyon szórakoztatóak, és nagy nyereményeket kínálnak, ha beletrafál, de nem okos fogadások a hozzáértő online sportfogadók számára. A kötéses fogadások úgy működnek, hogy tétjét megszorozzák az Ön által kiválasztott különböző kimenetelek szorzóival, amelyek 2-től több kimenetelig terjedhetnek.

Íme egy példa: Ön 10 dolláros tétet rak a Betisre 2,45, a Real Madridra 1,60 és az Atletico Madrid-ra 1,75-ért. Ez összesen 68,60 dollár kifizetést eredményezne, ha ezek a csapatok mindegyike nyerne. A probléma az, hogy az egyes kimenetelek szorzóit összeszorozzák, hogy a bukméker által az egyes fogadási sorokhoz rendelt margint is megszorozzák. Minden eredményhez általában 10%-os margin társul, hogy a fogadóirodák pénzt keressenek. Ha összeszorzódnak az oddsok, akkor a margin is megsokszorozódik, és ez nagyobb előnyt jelent a fogadóirodának, és kisebb várható értéket a fogadónak.

Ennek ellenére, ha talál 3 éles tétet, ahol minden játék értéke meghaladja a margint, akkor a kötéses fogadás még mindig elfogadható nyerő fogadóként. Íme egy jó hüvelykujjszabály: Ne fogadjon kötésben, hacsak nem fogadna minden egyes eseményre külön-külön. Ez arra kényszeríti Önt, hogy csak azokat a fogadásokat vegye fel, amelyekről valóban úgy gondolja, hogy előnye van a fogadóirodával szemben, ahelyett, hogy csak plusz eseményeket adna hozzá ahhoz a nagy „potenciális nyereményhez”. A kötéses fogadások nagyon jó módja annak, hogy megpróbáljon gyorsan meggazdagodni, de hosszú távon okosabb, ha egyéni fogadásokat köt minden egyes kívánt eredményre.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...