2023, január 31.
3.2 C
Budapest
-1.6 C
Moszkva

Henry Kissinger is felkerült az ukrán halállistára

Henry Kissinger egykori amerikai külügyminiszter is felkerült az ukrán “Mirotvorec” elnevezésű halállistára, miután a davosi Világgazdasági Fórumon azt merte nyilatkozni, hogy Ukrajnának területet kellene átengednie Oroszországnak a háború befejezéséhez.

Az ukrán SZBU-hoz köthető adatbázisban szerepel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, de legutóbb például Orbán Viktor kormányfő is felkerült a listára.

A Mitrovorec szélsőjobboldali internetes oldal, Ukrajna ellenségeit tartalmazó listája. Az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, olyan személyes adatokkal, mint a születési dátum, útlevélszám és lakcím.

A kárpátaljai magyar közösség is alaposan megszenvedte a Mirotvorec működését az elmúlt években. Folyamatosan kerülnek fel az általuk kettős állampolgároknak vélt kárpátaljai magyaroknak a személyes adatai. Főleg azoké, akik hivatalokban, intézményekben valamilyen tisztséget is betöltenek és a kárpátaljai magyar közösség ezen tagjainak kiszivárogtatják az útlevél adataikat, a magyar okmányaik adatait. Nyilván súgnak nekik más helyekről, és nagyon sokakat valóban megijeszt ez a halállista. Emiatt állami tisztségeket hagytak ott az elmúlt években, hiszen félelmet szül, félelmet kelt a helyi magyar közösségben a portál működése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország és Ausztria nem küld fegyvereket Ukrajnába

Magyarország és Ausztria nem fog fegyvert küldeni Ukrajnába, és szeretné megakadályozni a folyamatban lévő konfliktus eszkalálódását - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf osztrák kollégájával, Klaudia...

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek - közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők...

Peking: az Egyesült Államok az ukrán válság kezdeményezője és legnagyobb támogatója

Az USA az ukrajnai válság "kezdeményezője és legnagyobb támogatója" - jelentette ki Peking, kommentálva Washington azon állításait, miszerint állami kínai vállalatok nem halált okozó...