2022, július 1.
36.9 C
Budapest
22.1 C
Moszkva

Henry Kissinger is felkerült az ukrán halállistára

Henry Kissinger egykori amerikai külügyminiszter is felkerült az ukrán “Mirotvorec” elnevezésű halállistára, miután a davosi Világgazdasági Fórumon azt merte nyilatkozni, hogy Ukrajnának területet kellene átengednie Oroszországnak a háború befejezéséhez.

Az ukrán SZBU-hoz köthető adatbázisban szerepel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, de legutóbb például Orbán Viktor kormányfő is felkerült a listára.

A Mitrovorec szélsőjobboldali internetes oldal, Ukrajna ellenségeit tartalmazó listája. Az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, olyan személyes adatokkal, mint a születési dátum, útlevélszám és lakcím.

A kárpátaljai magyar közösség is alaposan megszenvedte a Mirotvorec működését az elmúlt években. Folyamatosan kerülnek fel az általuk kettős állampolgároknak vélt kárpátaljai magyaroknak a személyes adatai. Főleg azoké, akik hivatalokban, intézményekben valamilyen tisztséget is betöltenek és a kárpátaljai magyar közösség ezen tagjainak kiszivárogtatják az útlevél adataikat, a magyar okmányaik adatait. Nyilván súgnak nekik más helyekről, és nagyon sokakat valóban megijeszt ez a halállista. Emiatt állami tisztségeket hagytak ott az elmúlt években, hiszen félelmet szül, félelmet kelt a helyi magyar közösségben a portál működése.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS