2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Hazament Oroszországba Putyin Kyuza nevű szökevény tigrise

Két hónapos Kínában történt bóklászását követően hazament Oroszországba az egyik szökevény szibériai tigris, akit társaival Vlagyimir Putyin orosz elnök engedett szabadon még idén májusban.

A kínai Hejlungcsiang tartomány erdészeti hatósága kedden azt az információt kapta a határ orosz oldaláról, hogy Kuzja, Putyin tigrise végül hazament Oroszországba.

Az oroszok két éve mentettek meg 5 darab szibériai tigriskölyköt, akik közül hármat Putyin orosz elnök engedett vissza a vadonba idén májusban.

Kuzját októberben Kína Hejlungcsiang tartományában észlelték, ahol kirabolt egy csirkeólat és 5 csirkét megevett, aztán 2200 négyzetkilométert járt be.

 “Kuzja még vissza fog menni Kínába, mivel sajátjaként jelölte meg azokat a területeket, ahol járt” – nyilatkozta Csang Ming-haj, a macskafélék északkelet-kínai kutatóközpontjának igazgatója, aki szerint Kína stabil erdő-ökoszisztémája, és a gazdag zsákmány lehetősége előnyös lehet a ragadozó számára.

A Kínába átment másik szibériai tigris, Usztyin már 18 kecskét evett megf a Hszinhua kínai állami hírügynökség egy november végi jelentése szerint.

A becslések szerint világszerte 600 vadon élő szibériai tigris van, ebből kevesebb mint 30 kínai földön.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...