2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Hatalmas veszteséggel lépett ki az orosz piacról a svéd ruházati óriás

A H&M svéd ruházati multinacionális vállalat csaknem 90%-os adózás előtti nyereségcsökkenésről számolt be a júniusi-augusztusi időszakra vonatkozóan, a fogyasztói kiadások lassulására és az oroszországi tevékenységének leállítására hivatkozva.

Az adózás előtti nyereség ebben az időszakban 60,9 millió dollárt tett ki, szemben az egy évvel ezelőtti 538 millió dollárral – közölte a csoport csütörtöki közleményében.

A kiskereskedelmi óriás szerint a H&M oroszországi tevékenységének felszámolásáról szóló döntésével kapcsolatos 185 millió dolláros egyszeri költség jelentősen befolyásolta a pénzügyi teljesítményt, és a nyereségcsökkenés felét ez okozta.

“A harmadik negyedévet nagymértékben befolyásolta az a döntésünk, hogy szüneteltetjük az eladásokat, majd felszámoljuk az oroszországi üzletet. Ez jelentős hatással volt az értékesítésünkre és a nyereségességünkre, ami a tavalyi harmadik negyedévhez képest a nyereségcsökkenés felét magyarázza” – mondta Helena Helmersson vezérigazgató.

A H&M júliusban jelentette be az Oroszországból történő kivonulás tervét, “működési kihívásokra” hivatkozva az ukrajnai konfliktusból eredő szankciók közepette. A ruházati óriás később átmenetileg újra megnyitotta üzleteit “korlátozott időre, hogy a fennmaradó készleteket értékesítse”.

Eközben a vállalat európai üzletmenetét is súlyosan érintette, hogy a rekordmagas energiaárak és az inflációs nyomás közepette a fogyasztók visszafogták a vásárlásokat.

A kiskereskedő bejelentette költségcsökkentési programjának terveit, amely várhatóan mintegy 177 millió dolláros éves megtakarítást eredményez, és a megtakarítások az előrejelzések szerint a jövő év második felében válnak láthatóvá.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó