2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Hackerek feltörték az Ukrán Biztonsági Szolgálat akadémiájának szerverét

A RaHDit nevű orosz hackercsoport a Nemeszisz antifasiszta portálon közzétette az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Akadémiájának kadétjainak és tanárainak listáját, amelynek szerverét korábban a Zarja csoport feltörte – írja a RIA Novosztyi.

A hackerek összesen több mint 400 olyan személy adatait szivárogtatták ki, akik hamarosan az ukrán biztonsági szolgálatok soraiba lépnek, valamint azokét, akik az SzBU leendő tisztjeit képzik. Nyilvánosságra hozták a regisztrációs címeket, telefonszámokat, az állami személyi nyilvántartásból származó egyéni számokat, e-mail címeket és oldalakat a közösségi hálózatokban, digitális kódokat az üzenetküldő alkalmazásokhoz és autórendszámokat.

A szivárogtatók közölték a tanulmányi csoportok listáit, az oktatási programokat, sőt a kadétok speciális tantárgyakból szerzett jegyeit is.

Szeptember végén a hackerek a Nemesziszre töltötték fel az ukrán Külföldi Hírszerző Szolgálat 1500 aktív alkalmazottjáról szóló információkat, köztük azokról, akik akkoriban több mint 20 országban dolgoztak beépülve.

Júliusban a RaHDit feltörte az Ukrán Nemzetvédelmi Egyetem szervereit, letöltötte azok módszertanát, cserébe pedig otthagyta a kijevi rezsim Donbasszban elkövetett atrocitásairól szóló helyes adatokat, egy hónappal korábban pedig az SzBU és az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának 700 alkalmazottjának adatait tették közzé.

Az orosz különleges művelet legelején a csoport egyszerre mind a 755 ukrán kormányzati weboldalt feltörte. A RaHDit egyik munkatársa a RIA Novosztyinak névtelenséget kérve elmondta, hogy a hackerek az orosz hadsereg számára egy csatornát hoztak létre, amelyen keresztül továbbították a birtokukba került, az ukrán hadsereg akcióiról szóló adatokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...