2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Gyurcsány: ne Putyin Oroszországa, hanem Merkel Németországa legyen a minta

 A Demokratikus Koalíció elnöke a párt kvótareferendummal kapcsolatos kampányának utolsó vidéki fórumán, mintegy 200-250 hallgató előtt azt mondta: Alig találni olyan embert Magyarországon, akinek van személyes tapasztalata az Európát már valóban elérő menekülthullámmal kapcsolatban, hiszen ezek az emberek nem Magyarországra jönnek.

“Nem mi vagyunk a földi paradicsom az ő szemükben”, Magyarországon csak átvándorolnak, Németországba, Svédországba, Dániába mennek” – sorolta.

Nekünk ellenkező a problémánk, tőlünk mennek el saját gyermekeink és unokáink, akik “nagyon világos választ adnak önkéntelenül és ösztönösen is Orbán Viktor dilemmájára”.

A gyerekeink a Nyugatot választják, ahol lehetőséget látnak, “nem Záhony, Baku vagy Moszkva felé mennek, hanem Londont, Németországot választják” – fejtegette a DK elnöke.

A világ legbefolyásosabb országai folyamatosan keresik egymással az együttműködést, ezért nekünk is Európát kell figyelnünk, “vagy azt a világot szeretnénk, ami tőlünk keletre van?” – tette fel a kérdést.

Válaszában arról értekezett, hogy Putyin Oroszországa vagy Erdogan Törökországa helyett Merkel Németországa vagy Renzi Olaszországa legyen a minta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...